München + top 3

 

Jag har varit i München i ett par dagar med mamma, pappa, Niklas och Erik! Det regnade exakt hela tiden och jag tog knappt några bilder. Men vi hade det bra. Åt goda frukostar, drack öl, spanade i butiker och gick runt med varsitt paraply. Och firade min lillebrors 20-årsdag såklart!

Här kommer tre snabba München-tips:

1. Cotidiano – Poppis ställe med utmärkt frukost! Vi var dumma som inte bokade bord och fick vänta i en halvtimme. Men det gjorde inget för vi fick ett glas prosecco att sippa på så länge? Märkligt men perfekt eftersom det var Niklas födelsedag.

2. Marais – Ett litet café som vi mest gick in på för att kolla på vintageprylar. Men det bästa var en affär som låg på andra sidan gatan som typ inte hade något namn. Där fanns det märkeskläder! Dels vintage, dels outlet från tidigare säsonger. Lite som Judits secondhand på Hornsgatan fast coolare. De hade massa gamla klassiker från Hope t.ex. Jag köpte inget men Erik köpte en så sjukt fin kavaj. Får kanske ge den ett eget inlägg.

3. Isses – typ Münchens svar på La Neta med svingod tacos och gullig personal.

Sista dagen passade vi på att ta tåget och besöka koncentrationslägret i Dachau. Niklas som pluggar historia och kan det mesta om det mesta fick agera lite guide. Att besöka ett sådant borde ju vara obligatoriskt för alla så det får också bli ett tips. Tar kanske bara en timme att ta sig dit från München.

 

 

Det var alles!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *