juni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En grej jag gillar att göra är att dricka bubbel och lyssna på musik medan jag findukar bordet inför middag, lol. Medan Erik står i köket och lagar mat. Det gjorde vi igår och Lisette och Louise kom och hjälpte oss äta upp. Sen satt vi och pratade och drack vin till mitt i natten. Idag åkte jag till Myrorna i Ropsten med Fellan och fyndade en ljusstake för en tjuga.

Det är juni! Jag har bara en månad kvar på mitt jobb där jag har jobbat i tre år. Sen slutar jag för evigt! Vet inte alls vad jag ska göra i höst och jag orkar heller inte ha panik över det riktigt än. Först ska jag ha ett långt sommarlov med Erik. Vi har inte planerat så mycket men vi vet att vi vill hänga på balkongen och testa massa nya restauranger. Och så ska vi kanske åka till Göteborg över en helg. Har jag några göteborska läsare som har tips på goaste ställena i Gbg? Jag har inte varit där sedan 2011! Vet än så länge bara att jag vill gå till Artilleriet och Champagnebaren.

 1. Skulle rekommendera Puta Madre i Göteborg! Lite dyrare men god mexikansk mat (har dock ej testat deras nuvarande meny), goda drinkar och snygg inredning.
  Sedan gillar jag även Silvis för palestinsk mat på andra långgatan och Taverna Averna för pizza på tredje långgatan (där även Made in China och Tacos & Tequila finns i närheten). Även Hagabion har god vegetarisk mat och en utomhusbar (Kino) under sommaren.

 2. URVAL RESTAURANG/BARER
  – Puta Madre (inte heller ätit utan bara druckit drinkar som är jättegoda, men hört bra om maten också)
  – Tom Toms (väldigt goda quesadillas och burritos, gott kaffe för den delen med)
  – Kaze Sushi (bra sushi, inte så mysig lokal men ta med och sätt er i Kungsparken som ligger en minut bort)
  – Bar Centro (väldigt litet men värt, aldrig ätit något här men druckit många glas naturvin)
  – Blackbird Blackbird (helvegansk restaurang)
  – Haket (ölställe som har all möjlig god och spännande öl samt jättekunnig personal, brykar även ha quiz och karaoke på fredagar)
  – Pustervik (god “finare” pubmat till ölen, de brukar ställa upp en grill under somrarna och grilla tofu mm.)
  – Folk (har också naturvin, aldrig ätit här dock)
  URVAL ANNAT
  – Ramberget (park/utkiksplats)
  – Röda sten (konsthall, finns även restaurang i anslutning till konsthallen samt klippor ute att sitta på i närheten)
  – Ganlet eller Näset för utflykt och bad (går bussar från Frölunda Torg)

  1. Glömde Jening Grill. De koleldar allt. Ligger på en bakgård i ett industriområde ovanför Kville och har en metallbrandtrappa(?) upp till dörren och jobbigt kitchig/skolmatsalsinredning. Men. Godaste mezen i stan. Punkt slut.

comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *