Långhelgen

 

Lön + långhelg + högsommarvärme = uteserveringar och kallt vin i överflöd. Så blir vi alltid trötta och lätt irriterade av värmen (och vinet) och tjafsar men blir sedan alltid sams igen. I torsdags satt jag och Erik på en bänk vid Greta Garbos torg och drack kaffe och tittade på kids som sprang runt och tog panoramabilder med mobilen. Erik gick in på Vina och paxade ett bord till klockan arton och sen gick vi hem och drack bubbligt rosé och bytte om till finkläder. Vina har livets ostbricka och alltid så god mat. Efteråt köpte vi glass på Pressbyrån och promenerade hem i soligt duggregn.

 

 

Dagen efter var det fredag och Erik åkte en sväng till jobbet. Jag fick panne av hettan på balkongen och sprang till närmsta järnaffär och köpte ett litet parasoll. Mamma och Niklas kom på besök och vi åt pizza och glass innan vi tog en minirunda på stan.

 

 

 

 

 

 

 

Erik kom hem från jobbet och jag hjälpte honom leta nya skor men vi hittade inga bra. Vi gick hem istället och blandade spritz och åt middag. Sen gick vi ner till Bacaro och tog ett glas vin. Vi hade hela uteserveringen för oss själva.

 

 

 

 

 

 

 

På lördagen åkte vi till Vallentuna och firade Eriks pappa Pelle som fyllde år. På kvällen åt vi middagsrester på en filt i Vitabergsparken med Louise innan vi gick hem till henne på Erstagatan. Vi satt och pratade till sent på kvällen på hennes balkong och jag vaggade Stucki i famnen som en bebis. Vi pratade om när hon bodde hos oss förra året (<— länk) och hur mysigt men jobbigt det var. Hon klättrade runt i bokhyllan, lämnade mördade insekter i fåtöljen och väckte oss kl 04 varje morgon.

På vägen hem var det mörkt och jag plockade några blommor till en vas jag sällan får använda. Sedan blev det söndag och mors dag! Vi firade min mamma med pasta på Primo och glass nere vid vattnet med henne, pappa och Niklas. Och på kvällen firade vi Eriks mamma med hamburgare, kaffe och kardemummalängd. Sedan var helgen ju tyvärr slut. Men jag har fortfarande blommor i vardagsrummet.

 

 

comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *