Photo Booth 2012-2016

I år fyller min mac 5 år! Men den är ändå nästan som ny, eftersom Erik bytte ut min hårddisk till en ssd. Så här har mina fem år tillsammans med min dator sett ut genom Photo Booth.

 

Sommaren 2012 fyllde jag 19 och hade precis gått ut gymnasiet, avslutat en relation och färgat över mitt sönderblekta hår. Pappa fick jobb i Uganda så jag och min familj flyttade till Kampala. Hela sommaren och hösten satt jag på balkongen i stora solbrillor och kollade på serier, drack afrikanskt kaffe och promenerade i regnskogar. Tror dessa månader var livsviktiga för mig eftersom jag fick en chans att distansera mig från Sverige och lägga den långa svåra gymnasietiden bakom mig. Fick äntligen lite ro i själen så att säga.

 

I början av 2013 fick jag hemlängtan och åkte hem till Sverige. Hade såklart inga pengar till eget boende så jag bodde hemma hos min mormor i ett par månader. Åkte så ofta jag kunde till Stockholm för att hälsa på mina vänner. En gång var vi ute och klubbade, så där som man gjorde när man var ung och fräsch, och bland sällskapet fanns Erik. För mig var han då bara en gullig bekant jag pratat med några gånger på fest. När vi skiljdes åt viskade han i mitt öra “Logga in på Facebook-chatten lite oftare”.

 

Den våren skulle min familj (som då bodde kvar i Uganda) åka på semester till Sydafrika. Så jag åkte dit ensam från Sverige för att möta upp dem. Så himla knäpp tid i mitt liv. Sedan hängde jag med hem till Kampala igen i ett par veckor. Den 1 april loggade jag in på Facebook-chatten och då skrev Erik hej till mig. Sen åkte jag tillbaka till Sverige för att möta sommaren där.

 

Jag klippte av mig håret och färgade det svart för det var väl vad jag kände för just då. Jag åkte till Stockholm och drack vin med Erik en helg och efter det blev vi bästisar. Min mamma och bror kom hem från Uganda den sommaren eftersom min bror skulle börja gymnasiet och vi flyttade hem till Vallentuna igen.

 

Här äter jag en korv i mitt gamla flickrum, för huset hade vi kvar. I juni fyllde jag 20 och hade fest med alla mina kompisar. Planerade i hemlighet att jag skulle hångla med Erik den festen. Det fick jag. :’)

 

Jobbade hela sommaren på ett äldreboende, klippte lugg och fick nya glasögon. När hösten kom blev jag rastlös igen och åkte och hälsade på pappa som fortfarande bodde kvar i Uganda för att jobba ett år till. Under den här tiden chattade jag med Erik precis hela tiden. Av någon anledning var jag dålig på att säga “hej” först. Antagligen för att jag var lite kär men förnekade det för mig själv. Här är en gullig screenshot från när Erik klagade på detta till sin bror Johan och jag råkade säga hej exakt då!

 

 

2014 lät jag luggen växa ut för den var så jobbig att klippa hela tiden. Bodde fortfarande hemma men tillbringade större delen av min vakna och sovande tid i Eriks lägenhet. På en fest hos hans syster sa han att han var kär i mig och sedan blev vi ihop på riktigt. Äntligen!!

 

Här hade vi precis blivit ett par och vi hade världens mysigaste sommar. Låg kvar jättelänge i sängen varje morgon, drack drinkar på balkongen och vin ute på gräsmattan, badade i sjön, lagade mat och levde sweet Täby-life.

 

Sen fick jag tandställning pga att jag tuggat sönder käken med mina sneda tänder. Har den fortfarande men ska snart få ta ut den! De där hängselbyxorna var ju gulliga också.

 

2015 fotade jag inte så mycket i PB. Men jag flyttade in till Erik och jobbade samtidigt som jag pluggade. Den här bilden kan dock lika väl vara från 2016 men jag såg ju likadan ut ändå och gjorde ungefär samma saker.

 

Här är jag exakt nu. Trött och sliten i pyjamas och sprucket revben. Jag har precis vinkat hejdå till Erik från fönstret på tredje våningen i vår nya lägenhet. Snart ska jag också åka till jobbet.

Det var det!

comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *